014_webb

T52, Week 14 – Paj


INGREDIENSER:
Pajskal:
3 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk kallt vatten

Fyllning:
250 g bladspenat
1 gul lök
1 paket soltorkade tomater
1 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
200 g fetaost
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk oregano
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°c. Släng ihop mjöl och smör och tillsätt därefter vatten för att arbeta ihop det till en deg. Tryck ut den i en stor pajform och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.

Fräs spenaten och hackad lök i olivolja. Pressa över vitlöken. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, mjölk och kryddor. Lägg i spenat, fetaost och soltorkade tomater i pajskalet och häll över
äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35 min.

Smaklig måltid!

Ladda ner PDF:en här »

2012 gör jag ett fotoprojekt med lite extra. Varje vecka publiceras ett foto i kategorin ”Ätbart” som är förknippat med ett recept (jag fotar slutresultatet av receptets innehåll eller några ingredienser).

Materialet är licenserade under cc, de flesta under by-nc-nd, vilket betyder att även Du kan använda bilder och tillhörande text. Inte nog med det så kommer hela receptet + bild gå att ladda ner som PDF. Vid årets slut kan du ha en receptbok med 52 olika recept.

Här hittar du alla bilder i fotoprojektet »
Här hittar du alla extra-bilder i fotoprojektet »

Tescho

Jag föredrar att skriva i ljus - att uttrycka mig med hjälp av en kamera. När jag inte fotograferar på uppdrag av mig själv tar jag emot bokningar som fotograf via Formrikt. I och med att jag har en kärlek för DIY och formgivning kan det också komma att ta plats här på bloggen.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Sessan
    14 april, 2012 at 14:33

    Så gott det lät.

LEAVE A COMMENT