Hur gör man en print screen?


Det brukar vara olika på olika datorer men så här gör jag på min:

Windows:
Det är alltså fn + prt sc som gäller för min del (brukar vara 2 knappar på bärbar och en knapp på en stationär). På vissa tangentbord behöver man endast trycka ner prt sc om den knappen är ”själv” dvs om det bara står prt sc på den. Eftersom jag har en bärbar dator har jag en del knappar som är dubbla. Då använder jag fn + knapp för att komma åt båda funktionerna.Det kan även stå något liknande (inte prt sc).

Mac:
På mac-datorer ska man kunna ta en printscreen genom att trycka på kommando-skift-3.

Sök på google om du inte hittar din knapp.

Förresten, fy usch vilket äcklig tangentbord. Storstädning måste ske.

Taggar:
Tescho

Jag föredrar att skriva i ljus - att uttrycka mig med hjälp av en kamera. När jag inte fotograferar på uppdrag av mig själv tar jag emot bokningar som fotograf via Formrikt. I och med att jag har en kärlek för DIY och formgivning kan det också komma att ta plats här på bloggen.

Du kanske också gillar

10 kommentarer

 • Felicia
  8 januari, 2010 at 15:34

  vart sparas bilden sen?

  Svar från Tescho: När man har tagit en print screen kan man t ex öppna photoshop trycka ctrl + n och sen enter och efter det trycka ctrl + v (klistra in). Det du gör när du print screenar är alltså att kopiera skärmen.. Den ”sparas” ingenstans utan man måste först klistra in det på något och sen spara. Hoppas du förstod :)

 • Nellie
  8 juni, 2010 at 15:28

  Tack så mycket! ♥

 • Hanna
  8 augusti, 2010 at 15:57

  Tack så mycket!
  Har länge undrat hur man gör ((;

 • Hanna
  30 september, 2010 at 22:01

  Hejsan!
  Detta har jag länge undrat, tack för hjälpen!
  Men tänkte berätta att jag inte har Photoshop, man kan väl klistra in den i Paint? Eller?
  För Paint är nog det enda jag har som bildprogram.
  Tacksam för svar!
  Du kan gärna svara i min blogg om du vill, tack på förhand! / Hanna hon som undrar.

 • Tescho
  Tescho
  1 oktober, 2010 at 06:31

  Varsågod! Jo, det kan du använda. Kika i min sidomeny, där har jag en länk till ett inlägg där jag tar upp alternativ för photoshop :)

 • Ebba
  26 oktober, 2010 at 10:31

  TAAAAAAAACK!

 • Amanda
  30 juni, 2012 at 20:15

  När jag klistrar in på paint blir de bara en svart bild :(

 • Tescho
  Tescho
  14 juli, 2012 at 23:26

  Testa att använda ett annat program!

 • yasmin
  30 oktober, 2012 at 16:16

  om man har mac, och inte har photoshop, vart klistrar man in då :)?

 • Tescho
  Tescho
  30 oktober, 2012 at 20:25

  Man behöver inte klistra in. Om man klickar på cmd + shit + 3 så hamnar det på skrivbordet. Googla skärmdump mac så hittar du alla möjliga alternativ!

LEAVE A COMMENT